Sunday, May 25, 2014

Bubur Ubi...

Assalamualaikum and hiii semua blog readers...

Menu minum petang tadi my mom buat dessert untuk my family makan. Mula2 my mom nak buat ubi rebus makan dengan sambal tapi my brother minta bubur ubi, then my mom kata oklah untuk anak2 ibu, ibu buatkan la juga bubur ubi. sangat sedap ok bubur ubi nie. tapi dalam bubur ubi ni tak da sagu biji my mom tak sempat nak beli. sebab tetiba je nak buat bubur ubi ni.



Buat bubur ubi ni guna santan, gula melaka, garam, dan tidak lupa juga ubi rebus, tepung jagung sikit. 
kalau nak lagi sedap lagi letak sagu bji.





Gambar dibawah bila bubur ubi dah siap. Sedap sesangat.


16 comments:

  1. eiiiii sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. nyum3x... mcm sedap jea... mcm best jea... dh lama x mkn ubi rebus...

    ReplyDelete
  3. waaaahhh..sedapnye.. dh la zz tgh lpar skrg ni.. tgok mknan..adoii

    ReplyDelete
  4. Uwaa, sedapnya. Rindu nak makan kat umah ngan family. Setiap kali nampak benda ni kat cafe mesti teringat kat umah. Sodap :)

    ReplyDelete
  5. dapnyaaaaa. dah lama tak merasaaa >.<

    ReplyDelete
  6. Sedapnyaaaaa.. Nak buatlah. nak akak mesti suka :)

    ReplyDelete
  7. Bestnya! Terus teringin nak makan bubur ubi :)

    ReplyDelete
  8. Alahai terliur, manis rasanya :D

    ReplyDelete
  9. HIhi,, memang sedap! Mak suka jugak buat.. :D

    ReplyDelete
  10. ya Allah,sedapny nampak. dah lama tak makan ubi..terliuq dah ni..gulps

    ReplyDelete
  11. wahhh...pekatnya kuah.. hahaha ngaaa~~~

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum.. sememangnya apa yang ibu kita masak memang sedap.. walaupun kadang2 ada bhan tak ckup.. :)

    ReplyDelete