Sunday, April 27, 2014

Roti telur versi Chef Qila

Assalamualaikum,

hai blog buddies...
hari nie qila nak share resepi, petang tadi qila lapar, so qila terfikir nak buat makanan simple je, hari nie chef qila nak kongsi resepi roti telur versi chef qila. hehe roti telur yang simple tapi sedap. qila tahu mesti ramai pandai buat roti telur nie kan. tapi qila tetap nak kongsi dengan korang.....



Roti Telur versi Chef Qila


Cara-caranya:
1)sediakan pinggan, kuali leper, roti dipotong tengah, garam, serbuk lada hitam dan marjerin.
2)pecahkan telur dalam pinggan, lepas tu masukkan garam sedikit, serbuk lada hitam sikit dan kacau sebati.
3)kuali leper dipanaskan dan diletakkan sedikit marjerin diatas kuali.
4)roti yang dipotong tu dicelupkan dalam bancuhan telur tadi dan boleh digoreng.
5)terbalikkan bila dah nampak kekuningan.
6)selepas habis dirogeng boleh dimakan.


jeng....jeng...jeng... dah siap roti telur versi chef qila, qila makan roti telur nie dengan sambal yang ibu qila buat. tapi kalau korang nak makan dengan sos pun boleh. sedap jugak makan dengan sos.




selamat menjamu selera dan selamat mencuba resepi chef qila :)

6 comments:

  1. I really must look out for some sweety
    visit my blod
    http://bioskop-bagus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Hi there terima kasih untuk posting artikel ini sangat baik. Aku menyukainya.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. makanan yang simple tapi sedap sangat :)

      Delete
  4. tgk posting ni teringat ayah cik siti..
    dulu cik siti demam pastu ayah tnya nak mkn apa..cik siti jwb la nak mkn roti telur yg mcm qila buat nie..
    bila siap je ayah siap bawa smpai katil lg..hehe
    yg kelakarnya cuma ada roti bakar dgn telur mata kerbau kt tgh2 roti tu..haha
    ms tu mmg xde selera nk mkn tp terpksa juga mkn demi ayah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kadang ade org salah faham bila sebut roti telur tu yang ayah siti salah faham.

      Delete